Fundacja Proaktywni rozpoczęła rekrutację do V edycji „Gotuj po hiszpańsku II”, projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej w Hiszpanii.
Zapraszamy:- osoby w wieku 18-35 lat- osoby bezrobotne- osoby bierne zawodowo- osoby zamieszkałe w Małopolsce
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
I. Przygotowanie do wyjazdu: (ok. 1,5 miesiąca)- kurs języka hiszpańskiego- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach- ubezpieczenie
II. W trakcie pobytu za granicą (2 miesiące)- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej- kurs j. hiszpańskiego- wyjścia integracyjno-kulturalne- praktyki w hiszpańskich restauracjach- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania- zakwaterowanie w apartamentach (od 120-140 m) po 5, 6 osób każdy blisko centrum Walencji- WIFI w apartamencie- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego- kieszonkowe na wyżywienie- karta miejska na transport lokalny- strój roboczy na zajęcia- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ- dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym
III. Po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia)- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji- staże
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków. Kontakt: Anna Irzyk-Armata, tel. 12 200 21 77, gotuj@fundacjaproaktywni.pl, gotujpohiszpansku.pl